Intervistë me Kasëm Trebeshinën
5,00 €
3,00 €
     
SINTESI
Kasem Trebeshina – Vinokashi ka lindur më 8 gusht 1926 në Berat. Është një nga shkrimtarët kryesorë shqiptarë bashkëkohorë dhe të të gjitha kohrave. Ka botuar “Rruga e Golgotës”, “Koha tani Vëndi këtu” (1992), “Legjenda e asaj që iku” (1992), “Mekami” (1994), “Lirika dhe satira” (1994), “Historia e atyre që s’janë” (1995), “Nata para apokalipsit” (1999), “Ku bie Iliria” (2000), “Hijet e shekujve” (1996), “Kënga shqiptare” (2001), “Më përtej kohërave” (2004). Një pjesë e mirë e veprës së tij është ende e pabotuar. Kjo intervistë prek disa tema të veprës së Trebeshinës dhe marrëdhëniet e saj me sistemin letrar shqiptar. Shkrimtari i madh jep sqarime për veprën e tij, për jetën e tij, për letrat shqipe dhe për historinë e Shqipërisë. Gjithmonë me të drejtë protagonist dhe shpeshherë kundër të gjithëve na jep një provë tjetër të gjenialitetit të tij.Edmond Çali ka lindur në Tiranë në vitin 1967. Që nga viti 1987 jeton në Itali. Ka mbaruar studimet për letërsi dhe për gjuhë të huaja në universitetin “La Sapienza” në Romë. Ka përkthyer për gazetën “Bashkimi” librin “Leksionet amerikane” të Italo Calvino-s (1997). Ka bashkëpunuar me shtëpinë botuese “Rizzoli” për përkthimin e librit “Lettera a un amico italiano dal Kosovo” (1999). Ka përkthyer librin e Massimo D’Alema-s “Kosova. Italianët dhe lufta” (2004). Ka botuar “Romanet e Jakov Xoxës” (2003) dhe “Faik Konica (1876-2004)” (2004) dhe librat me poezi “Poesie senza titolo” (2004) dhe “poezi për atë dhe për të tjerat” (2005). Bashkëpunon me Rai-n si përkthyes-folës për programin radiofonik në gjuhën shqipe. Është lektor i gjuhës shqipe në universitetin “L’Orientale” në Napoli.
pagine: 52
formato: 14 x 21
ISBN: 978-88-548-0672-6
data pubblicazione: Giugno 2006
editore: Aracne
SINTESI
Informativa      Aracneeditrice.it si avvale di cookie, anche di terze parti, per offrirti il migliore servizio possibile. Cliccando 'Accetto' o continuando la navigazione ne acconsenti l'utilizzo. Per saperne di più
Accetto