0 0 0
Edmond ÇALI
Tirana, 09/07/1967
Università degli Studi di Napoli “L’Orientale”
Dipartimento di Studi dell’Europa orientale
Edmond Çali Aracne editrice

Edmond Çali è nato nel 1967 a Tirana (Albania). Laureato in Lettere e in Lingue e letterature straniere all’Università degli Studi di Roma “La Sapienza”, insegna Lingua albanese all’Università di Napoli “L’Orientale”. È critico letterario, poeta, mediatore linguistico-culturale, interprete e traduttore. Dal 1998 collabora con Rai International per il notiziario radiofonico in albanese.

Edmond Çali ka lindur në Tiranë në vitin 1967. Që nga viti 1987 jeton në Itali. Ka mbaruar studimet për letërsi dhe për gjuhë të huaja në universitetin “La Sapienza” në Romë. Ka përkthyer për gazetën “Bashkimi” librin “Leksionet amerikane” të Italo Calvino-s (1997). Ka bashkëpunuar me shtëpinë botuese “Rizzoli” për përkthimin e librit “Lettera a un amico italiano dal Kosovo” (1999). Ka përkthyer librin e Massimo D’Alema-s “Kosova. Italianët dhe lufta” (2004). Ka botuar “Romanet e Jakov Xoxës” (2003) dhe “Faik Konica (1876-2004)” (2004) dhe librat me poezi “Poesie senza titolo” (2004) dhe “poezi për atë dhe për të tjerat” (2005). Bashkëpunon me Rai-n si përkthyes-folës për programin radiofonik në gjuhën shqipe. Është lektor i gjuhës shqipe në universitetin “L’Orientale” në Napoli.
Informativa      Aracneeditrice.it si avvale di cookie, anche di terze parti, per offrirti il migliore servizio possibile. Cliccando 'Accetto' o continuando la navigazione ne acconsenti l'utilizzo. Per saperne di più
Accetto